Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Τρίτη Φάση του Labs.OpenGov

Από τα απλά και καθημερινά έως και τα πιο σύνθετα ζητήματα, η γραφειοκρατία είναι ένα θέμα που απασχολεί διαχρονικά το ελληνικό κράτος και ταλαιπωρεί συχνά τους πολίτες στην επαφή τους με αυτό.

Η επόμενη φάση των Labs.OpenGov είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, σε μια προσπάθεια εύρεσης καινοτόμων τεχνικών λύσεων ή και πρακτικών ιδεών με άμεση εφαρμογή.

Σ' αυτή τη φάση των Labs.OpenGov.gr υπάρχουν 2 τρόποι συμμετοχής. Καλούμε πολίτες, στελέχη δημοσίων οργανισμών & υπηρεσιών, προγραμματιστές και σχεδιαστές να καταθέσουν:

1. Πρόταση τεχνικής λύσης για την επίλυση γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών

ή

2. Πράκτικη ιδέα άμεσης εφαρμογής για την επίλυση γραφειοκρατικής δυσλειτουργίας σε συγκεκριμένη υπηρεσία

Οι χρήστες του διαδικτυακού τόπου Labs.OpenGov.gr έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν, να προτείνουν βελτιώσεις και να αξιολογούν όλες τις δημοσιευμένες προτάσεις.

Με την ολοκλήρωση της 3ης φάσης στις 6/ 9 / 2010 , θα επιλέγουν οι καλύτερες προτάσεις ανά κατηγορία σύμφωνα και με την γνώμη των εγγεγραμμένων χρηστών του labs.opengov.gr και θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση. Στην επιλογή των προτάσεων η επιστημονική επιτροπή θα συνεκτιμήσει στοιχεία όπως η ευστοχία στην περιγραφή του προβλήματος, η ωριμότητα της προτεινόμενης λύσης και η διάσταση της εξοικονόμησης πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου